Dostihy.cz

26.05.2012 10:37

První kvalifikaci vyhrál Trezor s anglickým žokejem Treadwellem

 

26.5.2012

Prvnímu kvalifikačnímu dostihu na 122. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou – XX. ročníku Velké ceny města Pardubice – dominoval anglický jezdec Liam Treadwell. Vítěz legendárního liverpoolského dostihu dovedl do cíle kvalifikace osmiletého valacha Trezora.

Šestadvacetiletý Liam Treadwell přiletěl do České republiky teprve v pátek, ale od sobotního rána již zblízka poznával pardubickou dráhu. „Jsem trochu napnutý, ale už jsem se s Trezorem setkal a šeptal mu do ucha, že spolu budeme kamarádi,“ prozradil před startem dostihu Treadwell, který v Liverpoolu zvítězil v roce 2009 s devítiletým Mon Momem v neuvěřitelném kurzu 100:1.

TREZOR se držel v čele startovního pole po většinu dostihu na 5800 metrů, na čele se střídal především s Tomisem (ž. Bohuslav Mátl), kterého nakonec v těsném souboji v cílové rovině porazil Valldemoso s žokejem Dušanem Andrésem. Waldemoso byl jedním z největších favoritů tohoto dostihu, před rokem byl druhý za Baggiem a ve 121. Velké pardubické České pojišťovny vybojoval třetí místo za Sixteen a Tiumenem. Pětici nejúspěšnějších v 1. letošním kvalifikačním dostihu doplnila šestiletá ryzka Wyona s Michalem Kubíkem a Soros s žokejem Josefem Váňou ml. „Trezor je brilantní skokan, podal úžasný výkon,“ chválil svého koně Treadwell, který nijak neskrýval svou radost z vítězství v Pardubicích. Byla to Treadwellova premiéra nejen na východě Čech, ale v České republice vůbec. „Brečela jsem, když vbíhali do cíle,“ přiznala trenérka Trezora Hana Kabelková. „Liam přijel díky Lacovi Kubištovi, našemu kováři a bývalému trenérovi, a musím mu poděkovat za zprostředkování kontaktu s Liamem,“ dodala Kabelková. Nechce nyní nic plánovat, ale je možné, že Treadwell pojede Trezora i při 122. Velké pardubické s Českou pojišťovnou. 

Zdroj: www.dostihy.cz
 

Z

Zdroj: